Σκοπός του Συλλόγου

Η αναζήτηση δε χρειάζεται να είναι μια μοναχική διαδικασία. Άτομα που βρίσκονται στην ίδια θέση με εσάς θέλουν και μπορούν να βρεθούν στο πλάι σας. Το χρωστάτε στον εαυτό σας και σ’ αυτούς που στάθηκαν δίπλα σας και σας είδαν να μεγαλώνετε μέρα με τη μέρα, χρόνο με το χρόνο. Εκείνοι σας συντρόφευσαν στα πιο τρυφερά σας χρόνια για να μην είστε μόνοι. Έχετε λοιπόν δικαίωμα στην υποστήριξη και την αλληλεγγύη.

Καταστατικοί σκοποί του συλλόγου

  1. Να αναζητήσει και να συλλέξει στοιχεία από Ιδρύματα και από αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που αφορούν υιοθετημένους -μέλη, κατόπιν εξουσιοδότησης αυτών.
  2. Να βρεί τις οικογενειακές ρίζες και να επανασυνδέσει τους φυσικούς γονείς με τα παιδιά τους και ακόμα να ενώσει τους φυσικούς με τους θετούς γονείς.
  3. Να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους τους θετούς γονείς οι οποίοι χάρισαν την οικογενειακή θαλπωρή και έσκυψαν στοργικά πάνω στα παιδιά του πολέμου, της πείνας και της κοινωνικής κατακραυγής και συνεχίζουν να πράττουν το ίδιο ανιδιοτελώς.
  4. Να χορηγεί κοινωνική και νομική υποστήριξη σ’όλα τα μέλη του.

Είμαστε αξιόπιστοι, σοβαροί και υπεύθυνοι. Έχουμε πολλές επιτυχίες, γι’αυτό πολλοί υιοθετημένοι είναι ευτυχισμένοι σήμερα με τις φυσικές τους οικογένειες.
Εάν είσαι σε κάποια τέτοια αναζήτηση, μη διστάσεις να έρθεις σ’επαφή μαζί μας, στέλνοντάς μας email, ταχυδρομική επιστολή ή τηλεφωνώντας μας. Δεν υπάρχει τιμή γι’αυτή την υπηρεσία αλλά αν θέλεις μπορεί να γίνεις μέλος.

Ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. ΑΘ. (S.E.A.S.Y.P. ATHENS GREECE) είναι ένας Σύλλογος αναζήτησης φυσικών γονέων και υιοθετημένων παιδιών.
Η ανάγκη χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και Ελλήνων σ’όλο τον πλανήτη οι οποίοι υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών 40 – 50 – 60 και 70 -… δηλαδή του πολέμου, και της μεταπολεμικής περιόδου, όπου οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, ν’ ανακαλύψουν τις ρίζες τους και η ανάγκη των βιολογικών γονέων να βρουν τα παιδιά τους, δημιούργησαν τον Σύλλογο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας.

Ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας ιδρύθηκε το 1995 από μία ομάδα υιοθετημένων ανθρώπων και μέχρι σήμερα απαριθμεί τά 2.000 μέλη.
Μετά από αγώνες κατάφερε την αλλαγή του Νόμου περί υιοθεσίας, δηλαδή την κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος κάθε ανθρώπου να μπορεί να αναζητά τους βιολογικούς γονείς του και οι αρμόδιες υπηρεσίες να υποχρεούνται να χορηγούν οποιοδήποτε στοιχείο έχει σχέση με τις ρίζες του (νόμος 2447/96, άρθρο 1559).

Ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας έχει βοηθήσει πανελλαδικά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού εκατοντάδες μέλη να έρθουν σε επαφή με τους βιολογικούς τους συγγενείς αναπληρώνοντας ένα μεγάλο κενό.

signature-seasyp

ΣΕΑΣΥΠ-ΑΘ Σύλλογος Έρευνας κι Αποκάλυψης Στοιχείων Υιοθετημένων Παιδιών

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων