Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π ΑΘΗΝΑΣ

“Αναζητούμε τη βιολογική μας καταγωγή, όχι επειδή απαξιώνουμε τη ζωή μας με τη θετή μας οικογένεια, αλλά από μια βαθύτερη ανάγκη να ενώσουμε τα σκόρπια κομμάτια της ιστορίας του καθενός από εμάς, κομμάτια της ταυτότητας μας.“

Ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας (S.E.A.S.Y.P. ATHENS GREECE) είναι ένας Σύλλογος αναζήτησης φυσικών γονέων και υιοθετημένων παιδιών. Η ανάγκη χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και σ’ όλο τον κόσμο οι οποίοι υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ‘40, ‘50 και ‘60, όπου οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, ν’ ανακαλύψουν τις ρίζες τους και η ανάγκη των φυσικών γονέων να βρουν τα παιδιά τους, δημιούργησαν τον Σύλλογο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.-ΑΘ.

Ιδρύθηκε το 1995 από μία ομάδα υιοθετημένων ανθρώπων και μέχρι σήμερα απαριθμεί τα 2.000 μέλη.Μετά από αγώνες κατάφερε την αλλαγή του Νόμου περί υιοθεσίας, δηλαδή την κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος κάθε ανθρώπου να μπορεί να αναζητά τους φυσικούς γονείς του και οι αρμόδιες υπηρεσίες να υποχρεούνται να χορηγούν οποιοδήποτε στοιχείο έχει σχέση με τις ρίζες του (νόμος 2447/96, άρθρο 1559).

Ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.-ΑΘ., έχοντας μία καλή συνεργασία με το Δημοτικό Βρεφοκομείο της Αθήνας, το Κέντρο Βρεφών “ΜΗΤΕΡΑ”, τη Διεθνή Κοινωνική Υπηρεσία, το Π.Ι.Κ.Π.Α., τις Δημοτικές αρχές και άλλες υπηρεσίες, έχει βοηθήσει εκατοντάδες μέλη να βρουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Αναζητούμε την αλήθεια της βιολογικής καταγωγής όχι από ένα ιδεολόγημα μιας αντίληψης που απαξιώνει τη βιωμένη πραγματικότητα, εμπειρία της ζωής μας στη θετή οικογένεια, αλλά από ανάγκη της συμπλήρωσης μιας θρυμματισμένης βιογραφίας μας, την ανάγκη να γνωρίζουμε το παρελθόν μέσα από την κάθε ξεχωριστή, ατομική ιστορία και περίπτωση αποχωρισμού από τους γεννήτορες με κατάληξη τη βουλητική πράξη υιοθεσίας από τους θετούς γονείς.

Ο ΣΕΑΣΥΠ-Αθήνας βρίσκεται, όπως θα έχετε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, σε μια φάση ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού, κυρίως στο κομμάτι της ενημέρωσης και της επικοινωνίας με το κοινό.

signature-seasyp

ΣΕΑΣΥΠ-ΑΘ Σύλλογος Έρευνας κι Αποκάλυψης Στοιχείων Υιοθετημένων Παιδιών

Μέλη ΣΕΑΣΥΠ-Αθ

Τα μέλη του ΔΣ.

Σελέκου   Μαίρη

Σελέκου Μαίρη


Σάσα Καράσαρινη

Σάσα Καράσαρινη


Στέλλα Κοροβίνη

Στέλλα Κοροβίνη


Μαρία - Φανή Καργαρώτου

Μαρία - Φανή Καργαρώτου


Αγγελική Χρήστου

Αγγελική Χρήστου


ΣΕΑΣΥΠ-Αθ

Μη γίνεστε Θύμα απάτης

-Μη γίνεστε Θύμα απάτης κάποιων επιτήδειων που επικαλούνται ονόματα διαφόρων γνωριμιών σε θέσεις κλειδιά, πουλώντας φρούδες ελπίδες ότι "είναι ο τάδε σε κάποια υπηρεσία και έχει άκρες" , εκμεταλλευόμενοι το αδιέξοδο στο οποίο έχετε έρθει, προσπαθώντας να σας εξαπατήσουν.

-Μη γίνετε Αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιους επιτήδειους που επιδιώκουν να βγάλουν χρήματα. Μετά η απόγνωση γίνεται μεγαλύτερη και καλούμε όσους έχουν πέσει θύματα ή τους έχουν πλησιάσει με ανάλογο σκοπό να ενημερώσουν τις αρχές … Συνδρομές μελών-Δωρεές-Χορηγίες μόνο με παραστατικό «απόδειξη» είσπραξης, νόμιμα θεωρημένο ή το παραστατικό Τράπεζας για την καταβολή της συνδρομής στον « ΣΕΑΣΥΠ – Σύλλογος Έρευνας Αποκάλυψης Στοιχείων Υιοθετημένων Παιδιών.

- Ο Σύλλογός μας, ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας, αποτελείται από άτομα που υιοθετήθηκαν, Νομίμως ή μη, αλλά και γονείς, αδέρφια και συγγενείς παιδιών που παρανόμως απομακρύνθηκαν από τις οικογένειές τους και οι οποίοι ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ με πνεύμα ομαδικότητας και αλληλεγγύης αναζητούν τις βιολογικές τους οικογένειες.

Γραφείο ΣΕΑΣΥΠ-Αθ

Αγίου. Κωνσταντίνου 4
Αθήνα, Τ.Κ. 104 31
5ος όροφος

Ώρες Λειτουργίας Γραφείου

Δευτέρα – Τρίτη
10:00 – 13:00
Πέμπτη
17:00 – 20:00
Εκτός Ωραρίου
Κατόπιν Ραντεβού.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα!

Τηλ:
210 5223 342, 210 5226 570
Τηλ (για ραντεβού):
6937710953
Email:
info (@) greekadoptions.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων