Base

Name

Καλκανάκος Στέλιος

E-mail

Kalkanakos@in.gr

Φύλο ατόμου που αναζητείται

Βιολογικοί  οικογένεια .
Προτείνουμε τη σύσταση μίας   Εθνικής Υπηρεσίας  Έρευνας  για τα  Υιοθετημένα  Παιδιά. 
Στην οποία όσοι από εμάς έχουμε νόμιμα ή πολύ περισσότερο  παρανόμως υιοθετηθεί   ή και βιολογικοί γονείς – βιολογικά αδέλφια  που μας εκλάπησαν τα παιδιά, δηλώνοντάς μας ψευδός με αλλοιωμένα στοιχεία, ακόμα  με πιστοποιητικό θανάτου ότι απεβίωσαν χωρίς ταφή ή  γενικά μη επαρκή  στοιχεία  για τη τύχη τους.

Χρονολογία υπόθεσης που σας αφορά:

18 – 6 – 1962 

ΜΑΙΕΥΤΉΡΙΟ – ΚΛΙΝΙΚΉ -ΊΔΡΥΜΑ - ΒΡΕΦΟΚΟΜΕΊΟ

Βρεφοκομείο Αθηνών .  

Αναζήτηση:

 Η ΑΝΑΖΉΤΗΣΉ ΜΟΥ

Σας γράφω προκειμένου να ζητήσω τη βοήθειά σας στην αναζήτηση των φυσικών μου
γονέων.
 Γεννήθηκα τον « Ιούνιο » του 1962, .
Τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 1962 και ώρα
10.30 πμ.,
σε ηλικία δυόμισι μηνών περίπου ( δυο έως τριών σύμφωνα με την εκτίμηση του ιατρού που με εξέτασε) με
άφησαν στο σπίτι του ιερέως Βασιλείου Κροκίδη στο Αιγάλεω Αττικής ο οποίος καταγόταν από τη Λευκάδα και ήταν ιερωμένος στο ναό του Εσταυρωμένου στην ίδια
συνοικία.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες της συζύγου και
των τέκνων του,
που βρίσκονταν εκείνο το απόγευμα στο σπίτι, ο πατήρ
Βασίλειος είχε καθυστερήσει να επιστρέψει διότι έπρεπε να φροντίσει τα της
μεταφοράς των δωρεών που είχε συγκεντρώσει κατόπιν εράνου για τους απόρους της Λευκάδος με φορτηγό το
οποίο είχε έρθει από το νησί.
Μια μικροκαμωμένη νέα γυναίκα (πολύ
κοντή + Λευκαδίτισσα:) εικοσιπέντε περίπου
ετών (γεννημένη το 1937 περίπου ) με
επαρχιώτικα ρούχα, κοντό- καρέ μαλλί…  και
ένα βρέφος στην αγκαλιά χτύπησε την πόρτα.
Όπως μου είπαν αργότερα οι γείτονες  η γυναίκα αυτή έψαχνε το σπίτι όπου
κατοικούσε  «ένας καλός ιερέας από τη Λευκάδα».
Η γυναίκα περιμένοντας αρκετή ώρα τον πατέρα Βασίλειο που καθυστερούσε ζήτησε
από την πρεσβυτέρα να κρατήσει για λίγο το παιδί για να μπορέσει να πάει στο
ΙΚΑ το οποίο βρισκόταν σε απόσταση λίγων οικοδομικών τετραγώνων.
Προκειμένου να πείσει την πρεσβυτέρα η
οποία δυσανασχετούσε ισχυρίστηκε ότι ήταν Λευκαδίτισσα και για να το αποδείξει
ανέφερε  ονόματα ατόμων που κατοικούσαν
στη Λευκάδα και δεν είχαν μετοικήσει στην Αθήνα.

Από τα παραπάνω και σε συνδυασμό με τη
συνολική εμφάνισή της η πρεσβυτέρα πείστηκε τελικά να αναλάβει την ευθύνη του
παιδιού.
Ας σημειωθεί ότι η πρεσβυτέρα δεν καταγόταν από τη Λευκάδα είχε ζήσει όμως για χρόνια στο νησί μετά το γάμο της και
συγκεκριμένα στις περιοχές  Νικολή,  Επισκοπή  και  Πόρο  στον οποίο εγκαταστάθηκαν οικογενειακώς από
όπου και έφυγαν για την Αθήνα το 1945.
Όταν μετά από ώρα, και ενώ η γυναίκα δεν είχε ακόμα επιστρέψει, το βρέφος
άρχισε το κλάμα, η πρεσβυτέρα που πήγε να του αλλάξει τις πάνες ανακάλυψε ένα
σημείωμα το οποίο έγραφε ότι το παιδί ήταν ορφανό και αβάπτιστο χωρίς περεταίρω
αναφορά στους γονείς ή στην καταγωγή του .
Το σημείωμα αυτό παραδόθηκε στην αστυνομία η οποία ειδοποιήθηκε.
Την επομένη ο πατήρ Βασίλειος παρέδωσε το βρέφος στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών
Τα αρχεία των υιοθεσιών άνοιξαν για τους ενδιαφερόμενους, το 1996,  ο πατήρ Βασίλειος ο οποίος κατά πάσα
πιθανότητα γνώριζε περί τίνος επρόκειτο, είχε αποβιώσει.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.

Στέλιος Καλκανάκος τηλ. 6937710953

Τοποθεσία υπόθεσης σας:

Ίσως, περίπου, η διαδρομή μου …  1)Σύβρο Λευκάδας.  2) Πλατεία Κυψέλης  – Αθήνας,  3)Αιγάλεω Αττικής,  4)Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών. –
= 5) Ζωγράφου Αττικής.  ……

Ενέργειες που έχουν γίνει

Ο ΣΕΑΣΥΠ-Αθήνας βρίσκεται, όπως θα έχετε διαπιστώσει ιδίοις όμμασι, σε μια φάση ανασυγκρότησης και εκσυγχρονισμού, κυρίως στο κομμάτι της ενημέρωσης και της επικοινωνίας.  Ο ΣΕΑΣΥΠΑθήνας (Σύλλογος Έρευνας  & Αποκάλυψης Στοιχείων  Υιοθετημένων Παιδιών) Αθήνας, αποτελούμεθα από άτομα τα οποία χρειάζεται να καταβάλουμε τιτάνιες  προσπάθειες για να βρούμε στοιχεία για τις υποθέσεις μας. Τα πράγματα μάλιστα περιπλέκονται αν πχ. κάποιος από εμάς γεννήθηκε στη Λαμία, τοποθετήθηκε σε ένα ίδρυμα στην Αθήνα και εν συνεχεία υιοθετήθηκε από ένα ζευγάρι στην Αλεξανδρούπολη. Το παράδειγμα μοιάζει κάπως υπερβολικό κι όμως για εκατοντάδες από εμάς αποτελεί την ιστορία των πρώτων χρόνων της ζωής μας.
Συνεπώς, ο καθένας δύναται να αντιληφθεί πως για να ξεμπλέξει ένα υιοθετημένο άτομο ένα κουβάρι σαν το παραπάνω, χρειάζεται πολλές αντοχές, χρόνο και χρήμα, στην έρευνα για  τους βιολογικούς γονείς ή συγγενείς ή εν γένει τους γνωρίζοντες τα γεγονότα που να είναι καί διατεθειμένοι να συνεργαστούν να του δώσουν πληροφορίες και έγγραφα.
Σε διαφορετική περίπτωση καλείται να ψάξει στα τυφλά, να παρακαλέσει το ευρύτερο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον και να δοκιμάσει την τύχη του απευθυνόμενος στα κατά τόπους – δικαστήρια, ιδρύματα, μαιευτήρια , Ε.Ε.Σ., ληξιαρχεία, κρατικά ή ιδιωτικά αρχεία,  αναζητήσεις μέσο ιντερνέτ – κ.τ.λ.  ανά την Ελλάδα, έχοντας να αντιμετωπίσει συν τοις άλλοις και το τέρας της ελληνικής γραφειοκρατίας.

Και όλα αυτά φυσικά εάν έχει υιοθετηθεί σύμφωνα με τις διατυπώσεις του νόμου.
Γιατί εάν η υιοθεσία του ήταν παράνομη (εικονική γέννααλλαγή χρονολογίας  γεννήσεωςκ.τ.λ. ) τα πράγματα περιπλέκονται σε τέτοιο βαθμό, ώστε να υπάρχει το ενδεχόμενο να ερευνά μία ολόκληρη ζωή χωρίς  ποτέ να λύσει το αίνιγμα της βιολογικής του προέλευσης.

Συνοπτικά στοιχεία που θεωρείτε σημαντικά:

τη δημιουργία ενός ψηφιοποιημένου Εθνικού Μητρώου Υιοθεσιών που θα αφορά όλες τις υιοθεσίες από το 1945 έως σήμερα το οποίο θα συγκεντρώσει στοιχεία όπως οι αριθμοί των δικαστικών αποφάσεων που κηρύσσουν την υιοθεσία, οι δομές στις οποίες φιλοξενήθηκε ένα παιδί προτού υιοθετηθεί . . .  καθώς και τα υπάρχοντα στοιχεία (ονοματεπώνυμο, κατοικία κοκ) τόσο των θετών όσο και των βιολογικών συγγενών του (κατά περίπτωση).
Η πραγματοποίηση ενός τέτοιου έργου προϋποθέτει τις συντονισμένες προσπάθειες πληθώρας διαφορετικών υπηρεσιών και ιδρυμάτων, φρονούμε ωστόσο πως αξίζει τον κόπο, ειδικά αν ληφθεί υπόψη οι χιλιάδες των ανθρώπων σε Ελλάδα και εξωτερικό που θα αφορούσε η δημιουργία του εν λόγω Μητρώου ( άνω τον 750.000 νόμιμα ή των παρανόμων υιοθετημένων  Και  Συγγενείς τους,συνολικά).

Τηλέφωνο (με κωδικό)

6937710953

Όνομα - Επώνυμο πού εμφανίζετε:

Στέλιος Καλκανάκος

Last Visit

2017-03-20

Gender

Male

Location

ΑΤΤΙΚΗ

Country

Greece

Zip

17431

Age

54

Birthdate

1962-06-18

Receiving Broadcasts?

Yes

Receiving Any Emails?

Yes

Ταμειακώς Εντάξει το 2016 με το ΣΕΑΣΥΠ Αθήνας.

ΝΑΙ .

Σχόλια (0)

 • Avatar

  Hellen

  |

  Επιτέλους!ήταν αναγκαία να γίνουν .ελπίζω να ψηφιστούν από τους αρμόδιους φορεις

 • Avatar

  Καλκανάκος Στέλιος

  |

  Καλησπέρα σας,
  Ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας (S.E.A.S.Y.P. ATHENS GREECE) είναι ένας Σύλλογος αναζήτησης φυσικών γονέων και υιοθετημένων παιδιών. Η ανάγκη χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και σ’ όλο τον κόσμο οι οποίοι υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ‘40, ‘50 και ‘60, όπου οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, ν’ ανακαλύψουν τις ρίζες τους και η ανάγκη των φυσικών γονέων να βρουν τα παιδιά τους, δημιούργησαν τον Σύλλογο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.-ΑΘ.
  Ιδρύθηκε το 1995 από μία ομάδα υιοθετημένων ανθρώπων και μέχρι σήμερα απαριθμεί 2.000 μέλη. Συνέβαλε στην αλλαγή του Νόμου περί υιοθεσίας, δηλαδή στην κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος κάθε ανθρώπου να μπορεί να αναζητά τους φυσικούς γονείς του και οι αρμόδιες υπηρεσίες να υποχρεούνται να χορηγούν οποιοδήποτε στοιχείο έχει σχέση με τις ρίζες του (νόμος 2447/96, άρθρο 1559).
  Όπως καθίσταται αντιληπτό, το υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον τίτλο «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας» αφορά άμεσα το Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. και τα μέλη του τα οποία τυγχάνουν είτε άτομα υιοθετημένα (νομίμως ή παρανόμως) είτε συγγενείς παρανόμως υιοθετημένων παιδιών που αναζητούν, πολλές φορές για δεκαετίες ολόκληρες, τα μέλη των οικογενειών τους.
  Ως εκ τούτου, φροντίσαμε να καταθέσουμε εγκαίρως ενώπιον της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού κας Θεανώς Φωτίου τις κάτωθι συνημμένες θέσεις μας και ιδίως την πρόταση μας για την ίδρυση τριών μεγάλων βάσεων δεδομένων, ήτοι Εθνικού Μητρώου Υιοθεσιών, Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας για τα Υιοθετημένα Παιδιά και Εθνικής Βάσης DNA για την επανένωση βιολογικών οικογενειών.
  Η ίδρυση των ανωτέρω υπηρεσιών αποσκοπεί κατά την άποψή μας στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος των εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών τα οποία δόθηκαν προς υιοθεσία, συχνότατα κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών, από το ΒΠΠ έως σήμερα, συμφέρον το οποίο δεν εξυπηρετείται από το παρόν σχέδιο νόμου το οποίο αφορά τις υιοθεσίες που θα λάβουν χώρα μετά την ψήφισή του αφήνοντας ανικανοποίητα τα πάγια αιτήματα των παιδιών αυτών και των μελών των οικογενειών τους που βρίσκονται διασκορπισμένα τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων.
  Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι προτάσεις μας δεν ελήφθησαν υπόψη με αποτέλεσμα υιοθετημένα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δόθηκαν για υιοθεσία ή έγιναν αντικείμενα αγοραπωλησίας κυκλωμάτων που δρούσαν μέσα από δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα ή ιδιωτικές κλινικές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Αγίου Στυλιανού στη Θεσσαλονίκη, να παραμένουν χωρίς ουσιαστική κρατική στήριξη στην αναζήτηση της βιολογικής τους καταγωγής.
  Ως εκ τούτου, και προκειμένου το δικαίωμα αναζήτησης να μην παραμένει κενό γράμμα για πολλούς, αν όχι για τους περισσότερους, από εμάς, επισυνάπτουμε τις προτάσεις τις οποίες καταθέσαμε στην κα Αναπληρώτρια Υπουργό, και σας παρακαλούμε να τις λάβετε σοβαρά υπόψη κατά την επεξεργασία του ανωτέρω σχεδίου νόμου.
  Με εκτίμηση,
  Ο Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας
  Στυλιανός Γεωργίου Καλκανάκος

 • Avatar

  Καλκανάκος Στέλιος

  |

  Για τη ψηφοφορία . Βοηθήστε τα Κλεμμένα Παιδιά να ανακαλύψουν τις Ρίζες τους!
  Μετά όταν μπεις στη ψηφοφορία – το email σου και πάτησε «Υπογράφω»:
  Βοηθήστε τα πάγια αιτήματα των παιδιών αυτών και των μελών των οικογενειών τους που βρίσκονται διασκορπισμένα τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων.
  Υπογράψω εδώ για Δημιουργία .
  1) Εθνικού Μητρώου Υιοθεσιών.
  2) Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας για τα Υιοθετημένα Παιδιά.
  3) Εθνικής Βάσης DNA για την επανένωση βιολογικών οικογενειών
  ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας (S.E.A.S.Y.P. ATHENS GREECE)
  Υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα Τους .
  Για πιο εύκολα χρησιμοποιώντας το βελάκι και πάτα πάνω… εδώ.

  https://secure.avaaz.org/el/petition/Stin_Ypoyrgo_Ergasias_Efi_Ahtsiogloy_kai_ston_Prothypoyrgo_Alexi_Tsipra_Voithiste_ta_Klemmena_Paidia_na_anakalypsoyn_tis/?clVafnb

Τα σχόλια έχουν κλείσει

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων