Σχόλια (0)

 • Avatar

  Hellen

  |

  Επιτέλους!ήταν αναγκαία να γίνουν .ελπίζω να ψηφιστούν από τους αρμόδιους φορεις

 • Avatar

  Καλκανάκος Στέλιος

  |

  Καλησπέρα σας,
  Ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας (S.E.A.S.Y.P. ATHENS GREECE) είναι ένας Σύλλογος αναζήτησης φυσικών γονέων και υιοθετημένων παιδιών. Η ανάγκη χιλιάδων ανθρώπων στην Ελλάδα καθώς και σ’ όλο τον κόσμο οι οποίοι υιοθετήθηκαν κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ‘40, ‘50 και ‘60, όπου οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες, ν’ ανακαλύψουν τις ρίζες τους και η ανάγκη των φυσικών γονέων να βρουν τα παιδιά τους, δημιούργησαν τον Σύλλογο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π.-ΑΘ.
  Ιδρύθηκε το 1995 από μία ομάδα υιοθετημένων ανθρώπων και μέχρι σήμερα απαριθμεί 2.000 μέλη. Συνέβαλε στην αλλαγή του Νόμου περί υιοθεσίας, δηλαδή στην κατοχύρωση του θεμελιώδους δικαιώματος κάθε ανθρώπου να μπορεί να αναζητά τους φυσικούς γονείς του και οι αρμόδιες υπηρεσίες να υποχρεούνται να χορηγούν οποιοδήποτε στοιχείο έχει σχέση με τις ρίζες του (νόμος 2447/96, άρθρο 1559).
  Όπως καθίσταται αντιληπτό, το υπό επεξεργασία σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τον τίτλο «Μέτρα για την Προώθηση των Θεσμών της Αναδοχής και Υιοθεσίας» αφορά άμεσα το Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. και τα μέλη του τα οποία τυγχάνουν είτε άτομα υιοθετημένα (νομίμως ή παρανόμως) είτε συγγενείς παρανόμως υιοθετημένων παιδιών που αναζητούν, πολλές φορές για δεκαετίες ολόκληρες, τα μέλη των οικογενειών τους.
  Ως εκ τούτου, φροντίσαμε να καταθέσουμε εγκαίρως ενώπιον της αρμόδιας Αναπληρώτριας Υπουργού κας Θεανώς Φωτίου τις κάτωθι συνημμένες θέσεις μας και ιδίως την πρόταση μας για την ίδρυση τριών μεγάλων βάσεων δεδομένων, ήτοι Εθνικού Μητρώου Υιοθεσιών, Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας για τα Υιοθετημένα Παιδιά και Εθνικής Βάσης DNA για την επανένωση βιολογικών οικογενειών.
  Η ίδρυση των ανωτέρω υπηρεσιών αποσκοπεί κατά την άποψή μας στην εξυπηρέτηση του συμφέροντος των εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών τα οποία δόθηκαν προς υιοθεσία, συχνότατα κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών, από το ΒΠΠ έως σήμερα, συμφέρον το οποίο δεν εξυπηρετείται από το παρόν σχέδιο νόμου το οποίο αφορά τις υιοθεσίες που θα λάβουν χώρα μετά την ψήφισή του αφήνοντας ανικανοποίητα τα πάγια αιτήματα των παιδιών αυτών και των μελών των οικογενειών τους που βρίσκονται διασκορπισμένα τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων.
  Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι οι προτάσεις μας δεν ελήφθησαν υπόψη με αποτέλεσμα υιοθετημένα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που δόθηκαν για υιοθεσία ή έγιναν αντικείμενα αγοραπωλησίας κυκλωμάτων που δρούσαν μέσα από δημόσια νοσοκομεία και ιδρύματα ή ιδιωτικές κλινικές, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτό του Αγίου Στυλιανού στη Θεσσαλονίκη, να παραμένουν χωρίς ουσιαστική κρατική στήριξη στην αναζήτηση της βιολογικής τους καταγωγής.
  Ως εκ τούτου, και προκειμένου το δικαίωμα αναζήτησης να μην παραμένει κενό γράμμα για πολλούς, αν όχι για τους περισσότερους, από εμάς, επισυνάπτουμε τις προτάσεις τις οποίες καταθέσαμε στην κα Αναπληρώτρια Υπουργό, και σας παρακαλούμε να τις λάβετε σοβαρά υπόψη κατά την επεξεργασία του ανωτέρω σχεδίου νόμου.
  Με εκτίμηση,
  Ο Αντιπρόεδρος του Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας
  Στυλιανός Γεωργίου Καλκανάκος

 • Avatar

  Καλκανάκος Στέλιος

  |

  Για τη ψηφοφορία . Βοηθήστε τα Κλεμμένα Παιδιά να ανακαλύψουν τις Ρίζες τους!
  Μετά όταν μπεις στη ψηφοφορία – το email σου και πάτησε «Υπογράφω»:
  Βοηθήστε τα πάγια αιτήματα των παιδιών αυτών και των μελών των οικογενειών τους που βρίσκονται διασκορπισμένα τόσο εντός όσο και εκτός των ελληνικών συνόρων.
  Υπογράψω εδώ για Δημιουργία .
  1) Εθνικού Μητρώου Υιοθεσιών.
  2) Εθνικής Υπηρεσίας Έρευνας για τα Υιοθετημένα Παιδιά.
  3) Εθνικής Βάσης DNA για την επανένωση βιολογικών οικογενειών
  ο Σ.Ε.Α.Σ.Υ.Π. Αθήνας (S.E.A.S.Y.P. ATHENS GREECE)
  Υποστηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα Τους .
  Για πιο εύκολα χρησιμοποιώντας το βελάκι και πάτα πάνω… εδώ.

  https://secure.avaaz.org/el/petition/Stin_Ypoyrgo_Ergasias_Efi_Ahtsiogloy_kai_ston_Prothypoyrgo_Alexi_Tsipra_Voithiste_ta_Klemmena_Paidia_na_anakalypsoyn_tis/?clVafnb

Τα σχόλια έχουν κλείσει

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων